Beste leden / ouders van leden,

Afgelopen jaar is anders verlopen dan we hadden kunnen denken vorig jaar december. Het covidvirus heeft ervoor gezorgd dat dit clubjaar heel anders is verlopen.

Na de persconferentie van 14 december hebben we moeten besluiten om de petanque afdeling tot en met 18 januari te sluiten. Korfbal jeugd tot 18 jaar mag wel met elkaar sporten op de buitenlocatie. In de teamapps zullen we hierover met jullie communiceren.

We missen het stuk gezelligheid op het terrein en in de kantine. Sporten is goed en gezond voor de mens maar juist het sociale aspect staat bij Celeritas hoog in het vaandel. Het bij elkaar zijn in de kantine, even bijpraten , iemand een knuffel geven die het moeilijk heeft of een dansje in de kantine. We hopen in het voorjaar weer gezond samen te mogen komen, maar dat is een wens!
Ondanks het virus hebben we dit jaar evengoed mooie prestaties geleverd. We hebben met de Grote Clubactie meegedaan en met de Rabobank Clubsupportactie. Dit heeft een mooi bedrag opgeleverd. Het coronavirus heeft goede samenwerking bevorderd met sportbureau Alkmaar en onze sportburen. In de lente en zomer waren de sporters van Tom van der Kolk op ons veld, wat uiteraard een goede reclame is voor onze vereniging. Daarnaast zagen we Vikingen aan de gang! We zijn bezig met de herziening van het terrein en hopen in het voorjaar ouderen aan te zetten om te sporten op het veld. Met hulp van het Ouderenfonds willen we walking-korfbal gaan uitproberen. Een vorm van sporten voor 55+ mensen met allerlei baloefeningen.

Daar waar kan hebben we subsidies aangevraagd en gekregen voor gemiste inkomsten. Rob heeft zich daarmee bezig gehouden. De ALV heeft jammer
genoeg geen doorgang kunnen vinden, we vinden het waardevol om fysiek met elkaar te vergaderen. Zodra dit mogelijk is schrijven we een ALV uit.

We hebben afgelopen jaar nieuwe leden verwelkomd, maar helaas ook afscheid moeten nemen van leden.  In maart mochten we nog een mooie avond met elkaar doorbrengen voor het ALS fonds. We hebben daarna afscheid moeten nemen van Ron. Na een kort ziekbed hebben we ook afscheid moeten nemen van Huub. Het eerbetoon aan Huub op het parkeerterrein was indrukwekkend. We wensen de families heel veel sterkte en zijn in gedachten bij hen.

Bestuurlijk gaat er best veel veranderen. Manon Kant heeft aangegeven na haar 3 jaar termijn te stoppen bij het hoofdbestuur. We danken haar voor de afgelopen 3 jaar, ze was op de achtergrond zeer waardevol bezig met de vereniging. Als voorzitter van onze prachtige vereniging heb ook ik (Olga) het besluit genomen om per maart mijn functie als voorzitter neer te leggen. Toen ik in het bestuur stapte was mijn doel verbinding binnen de vereniging te brengen. Dit doel is wat mij betreft zeker behaald de afgelopen 3 jaar. Daarnaast wil ik me richten op zaken die mij energie geven. Bij de korfbal en de jeugd ligt mijn hart en daar wil ik me komende jaren op richten. Het was een turbulente periode, ik heb genoten maar soms ook een nachtje wakker gelegen.

Rob Veenis is dan de enige bestuurder die overblijft in het hoofdbestuur. Rob heeft aangegeven dit niet alleen te willen doen (dit heeft hij eerder gedaan)! Dus mensen sta op en meld aan voor een bestuursfunctie. Anders hebben we straks geen hoofdbestuur meer!  Rob gaat het echt niet meer alleen doen. Meer informatie bij Rob of Olga te verkrijgen.

De komende jaren staat Celeritas voor een uitdaging, het terrein zal per 2023 herzien moeten worden, dit geeft kansen voor de petanque afdeling om te groeien en het petanque-terrein uit te breiden. Bij korfbal richten we ons ook op groei, ten eerste op de groei van onze jeugdafdeling (afgelopen jaar zijn er 6 nieuwe E-jeugdleden aangemeld) en daarnaast op 55+ korfbal.

De vrijwilligers (trainers, kantine/coronadiensten, groen, schoonmaak, besturen en een ieder die zich ingezet heeft voor de vereniging) willen we hartelijk bedanken. Normaal doen we dat met de vrijwilligersavond, die helaas ook geen doorgang kon vinden,  maar in 2021 zullen we dit met u goedmaken.

Zoals u leest nog veel werk aan de winkel voor 2021.

Het hoofdbestuur wenst u veel gezondheid, geluk en voorspoed toe voor 2021. We wensen u hele fijne feestdagen.

Met vriendelijke groet,
Manon, Rob en Olga