Training geven

traininggeven-1

Het trainen van een team is misschien wel een van leukste dingen die er is. Als trainer ben je de spil van het team en een belangrijke schakel binnen de vereniging. Je bouwt een band op met de spelers en leert elkaar echt goed kennen. Je helpt aan het bouwen van sportieve vaardigheden, conditie, kracht, spelinzicht en uithoudingsvermogen. Daarnaast probeer je het zelfvertrouwen van spelers te ontwikkelen en ben je een rolmodel voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de spelers. Je motiveert spelers het beste uit zichzelf te halen. Je bent gedreven zonder het vermogen tot relativeren te verliezen. Immers, voor veel spelers hun sport gewoon een mooie hobby.

Afhankelijk van de leeftijd van de spelers verzorg je een of twee trainingen per week. Korfbalkennis is zeker een pre, echter enthousiasme en uitstraling zijn net zo belangrijk. Trainingen zijn o.a. op internet te vinden het maken van een training hoeft dus niet moeilijk te zijn. De uitdaging is om afwisselende trainingen te geven waar door de spelers veel plezier aan beleefd wordt. Verder is de trainer op het gebied van de trainingen het aanspreekpunt voor de spelers en ouders van het team.

Als trainer word je begeleid door de Technische commissie (TC). Mocht je een keer niet kunnen gaan zij voor vervanging zorgen. Ook voor vragen kun je er altijd terecht. Naast de trainingen neem je deel aan twee tot drie trainersavonden per jaar. Ook deze worden door de TC georganiseerd. Trainingen vinden doorgaans plaats op dinsdag en vrijdagavond. Dit zijn de gezelligste clubavonden aangezien er dan veel leden en ouders aanwezig zijn.

Sommige trainers willen hun rol als trainer graag combineren met coaching van het team. Dit is echter niet strikt noodzakelijk.

Geschatte tijdsinvestering: 4 uur per week