Fondsenwerving

Als korfbalafdeling doen we een aantal keer per jaar iets om onze financiën op peil te houden en zo iets extra’s te kunnen doen voor onze jeugd. Onze club wordt kleiner, maar veel van de kosten, zoals veldhuur, blijven hetzelfde. Twee van die acties staan vast:  In december bakken we oliebollen en eind maart, tussen zaal- en veldseizoen, houden we een grote rommelmarkt. Soms doen we nog een extra actie, zoals pindaslingers verkopen of de Deen jeugdsponsoractie.

De oliebollenactie in december was ook dit seizoen weer een succes. Een goed georganiseerde dag, lekkere bollen en een prima opbrengst, zeker ook door de nieuwe “Celeribol” die voor het eerst zijn intrede deed. De aanmelding voor hulp was echter matig, iets om te bedenken voor volgende keer.

De rommelmarkt is de actie die veruit het meeste werk vraagt. Zo’n markt staat er niet zomaar. Daarvoor is een groepje mensen al vanaf oktober in touw. Er worden flyers verspreid om de markt bekendheid te geven en om te vragen om spullen. Veel van deze spullen worden bij de mensen opgehaald als ze zelf geen vervoer hebben. De markt moet worden opgebouwd, bemand worden door verkopers, de kantine moet bezet worden en ga zo maar door.

Het spreekt voor zich dat hier heel veel mensen nodig zijn. Toch komt het meeste werk altijd neer op dezelfde schouders. Alle lof voor de kinderen en ouders die zijn komen flyeren, echter de totale opkomst was laag, de opkomst bij de markt wordt ook ieder jaar lager. Uiteindelijk wordt dat te belastend voor de kleine groep mensen die er wel altijd staat en loopt de club het gevaar om de rommelmarkt te moeten missen.

Daarom bij deze een oproep: Iedereen heeft een brief gekregen met daarin een hulpvraag voor de rommelmarkt. Meld je dus aan. Het is gezellig en je steunt je eigen club. Kun je niet op zaterdag? Kom dan in ieder geval op vrijdag helpen opbouwen!