Coachen

coachen-1

Een rol als coach wordt soms ingevuld door de trainer en soms door een ander, bijvoorbeeld een van de ouders van het team. Als coach ben je aanwezig bij de wedstrijden. Je stimuleert de spelers, geeft aanwijzingen en helpt hen waar nodig om de dynamiek van wedstrijden te hanteren. Immers een wedstrijd brengt wel eens wat hectiek met zich mee. Winnen, verliezen, voor of juist achter staan, omgaan met kwaliteiten van jezelf en je teamgenoten en de onvermijdelijke nukken van ‘hun’ scheidsrechter. Een coach houdt altijd het hoofd koel en leidt het allemaal in goede banen.

Het is ook de coach die bepaalt wie er gewisseld moet worden en zorgt ervoor dat iedereen evenveel ‘op de bank’ zit. De coach is het aanspreekpunt rondom wedstrijden en neemt veel van de communicatie naar het team voor zijn rekening. Daarnaast maakt de coach de rijschema’s voor uitwedstrijden. Hiervoor gebruiken we Teamers.nl. Ouders zijn hier aan gewend en het is een handig en overzichtelijk instrument.

Geschatte tijdsinvestering: 3-4 uur per week
De investering voor uit- en thuiswedstrijden verschilt en is bij uitwedstrijden vooral afhankelijk van de reisafstand.